Guido van Eeden

Beste familie van Eeden,
Wij betuigen hierbij onze oprechte deelneming en wensen jullie veel sterkte bij het overlijden van jullie vader en echtgenoot.
Guido heeft een lang en mooi gevuld leven gehad, maar toch blijft afscheid nemen steeds moeilijk.
Hij heeft veel betekend voor onze bibliotheek. Hij was een voorvechter van de belangen van een bibliotheek voor de Nederlandstalige blinden en slechtzienden en stond hierdoor mee aan de wieg van een volwaardige Nederlandstalige, pluralistische bibliotheek. Hij engageerde zich als een loyaal lid van de Raad van Bestuur van deze bibliotheek, aan de zijde van voorzitter Jan Vanbegin.
Guido documenteerde ook graag en zorgde ervoor dat het archief van VLBB (Vlaamse Luister- en Braillebibliotheek) piekfijn in orde was. Bij onze verhuis vanuit Laken naar centrum Brussel in 2020 hebben we dit -zijn – archief kunnen overmaken aan het AMVB, Archief en Museum voor het Vlaams Leven te Brussel.
Ook Albert Keersmaekers, eveneens betrokken bij de Raad van Bestuur van VLBB en later voorzitter van Luisterpunt, vroeg me uitdrukkelijk om zijn medeleven over te maken. Hij vertelde me dat jullie vader / echtgenoot heel geëngageerd was en het initiatief nam voor het archief van de bibliotheek.
Vriendelijke groeten en veel sterkte, vanwege het bestuur en de medewerkers van Luisterpuntbibliotheek
Saskia Boets, directeur lezers, collectie en communicatie